De plaats Altea
Aan de voet van het Sierra de Berniagebergte is het oude Altea tegen een heuvel gebouwd met, fier boven de huizen uitprijkend, de karakteristieke parochiekerk met blauwwit betegelde koepel. Een bekend herkenningspunt in het landschap.

Wandelend door de steile smalle, met keien geplaveide straatjes en langs de blauwe en witte gevels, wordt u verrast door de meest pittoreske doorkijkjes in steegjes en op zee. De stijgende weggetjes leiden uiteindelijk naar het kerkplein van de Virgen del Consuelo-kerk, waar in de zomermaanden kunstenaars bijeenkomen om hun werk te tonen. Vlakbij dit pleintje is een zeer spectaculair uitzichtpunt, dat u zeker niet mag missen.

Aan de voet van de stad ligt een lange promenade met gezellige terrasjes, restaurants en bars en de winkelstraat Avenida del Rey Jaime I. Elke namiddag wordt in de haven versgevangen vis verkocht. In en om Altea zijn in de zomer volop traditionele, locale dorpsfeesten; een van de mooiste is in september ‘Moros y Cristianos’, met kleurige optochten door de straten.

Altea heeft zo’n 6 kilometer strand, afwisselend rots- en kiezelstranden. Het Playa de la Roda ligt langs het oude stadscentrum. Het hoofdstrand Playa de Cap Blanch is gelegen aan de zuidkant en loopt door tot het strand van Albir. Het noordelijk gelegen Playa de Cap Negret is een kiezelstrand dat doorloopt in een kleine grot met zwarte keien met de naam Cala del Soio. L’Olla is een ander druk bezocht strand aan de andere kant van het smalle eiland met dezelfde naam. De zuidelijke stadsgrens van Altea loopt door tot aan Mascarat en de Sierra de Bernia, waar de Barreta-, de Solsida-, en de Galera-grotten zijn gesitueerd.

Tips voor dagtochtjes zijn er genoeg. In vroegere tijden lag het stadscentrum van Altea aan de weg naar de Sierra de Bernia. Deze wordt nu Altea la Vella of Altea La Vieja genoemd en ligt op 3 km van het huidige Altea. De Sierra de Bernia met zijn bekende Font del Garroferet en het oude fort zijn aanraders.
Het bezienswaardige Guadalest (24 km) is te bereiken via het typische bergdorp Callosa d’En Sarrià en is gebouwd en tegen de rotsen en gelegen aan een stuwmeer.

Meer informatie
webcam Costa Blanca
meer foto`s

UA-109359386-1